Ön- és szakmaismeret. Hasznos információk (nem csak) pályakezdők részére!

Tájoló Műhely

Tájoló Műhely

Céljaid útvesztői a rengetegben, és azon túl…

... megérkezés SAJÁT ligetedbe!

2016. május 03. - Edina Krasznainé Balogh

Kedves Olvasóm!

Biztos vagy benne, hogy a legmegfelelőbb célt tűzted ki saját magadnak? Vannak fenntartásaid? A Te saját célodat, vagy valaki más elvárását készülsz megvalósítani? Hogyan tudod megkülönböztetni, hogy kié is az a kitűzött cél? Figyelsz érzéseid és gondolataid kapcsolódásaira, célod meghatározása közben? Szükségét érzed annak, hogy egy letisztult, világos, pontos, alaposan körbejárt célt tudj megfogalmazni magadnak? Tisztában vagy azzal, hogy hogyan aknázd ki erősségeidet célod eléréséhez?

Olyan ez, mintha egy sötét, rideg, taszító, sűrű erdőben tévedtél volna el, és keresed az ösvényt, a kivezető utat. Érzed, hogy ez a hely nem a te világod, nem tartozik hozzád, nem találod benne önmagad. Előfordul, hogy borzongsz, riaszt, félsz, bizonytalanná válsz tőle, menekülnél belőle. Mégsem tudod, merre indulj el, hogy végre megérkezz egy melegséget, boldogságot árasztó helyre. Oda, ahol jól érzed magad, ahol felszabadult vagy, ahol kiteljesedhetsz… saját ligetedben.

Coaching segítségével megtalálhatod ösvényedet - saját ligeted eléréséhez.

Mi is a célod?

Minden dolog ötletként kezdődik. Ezután következik a pontos célod meghatározása.

Válni akarsz valamivé? Tenni akarsz valamit? Meg szeretnél szerezni valamit, amivel jelen pillanatban nem rendelkezel?

Néha olyan célokat határozunk meg, amelyek személyes vagy szakmai vágyakból erednek, mert így kívánjuk az életminőségünket javítani, fejleszteni. Nem kényszeríti ránk senki őket: saját szabad akaratunkból vállaljuk fel e célokat, és felelősnek érezzük magunkat ettől a döntéstől.

Máskor azt érezzük, hogy mások tűzik ki a céljainkat. Megmondják nekünk, hogy változtatni kell az étkezési, ivási szokásainkon vagy az életvitelünkön az egészségünk érdekében. Esetleg kitűzik számunkra a teljesítménybeli vagy fejlesztési célokat.

Mit gondolsz, mi a hatása a két különböző célkitűzési módnak?

Amikor célokat tűzünk ki, és átgondoljuk, hogy mit fogunk gondolni, érezni és cselekedni az elérésük érdekében, sokszor különböző körülmények fogságába esünk.

„Ahhoz, hogy nagy dolgokat vigyünk végbe, nem csupán cselekednünk kell, de álmodnunk is, és nem csupán terveznünk, de hinnünk is.” (Anatole France)

Kedves Olvasóm, a kulcs a Te kezedben van célod eléréséhez, tiéd a döntés!

Kíváncsian és érdeklődve várom véleményedet, felmerülő kérdéseidet, megkeresésedet.

Seamless Integration - Coaching & HR Consulting - Krasznainé Balogh Edina fényképe.

A bejegyzés trackback címe:

https://tajolo.blog.hu/api/trackback/id/tr708682626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása