Ön- és szakmaismeret. Hasznos információk (nem csak) pályakezdők részére!

Tájoló Műhely

Tájoló Műhely

A periférián túli élet(ed)!

2016. augusztus 19. - Edina Krasznainé Balogh

Kedves Olvasóm!

Érezted-e már magadat kirekesztve, periférián kívülre helyezve?
Ha igen, értetted-e az okát? Tapasztaltad-e már, hogy mások döntötték el, hogy hol van a helyed, hol tartózkodj, hová való vagy… egy csapatnak nevezett… társaságban?

Nagyon nehéz mindezt megélni – saját tapasztalataimból tudom, én is átestem már több hasonló helyzeten.

Mit tettél ebben az életszakaszodban? Tettél-e bármit is azért, hogy ne ebben a formában éld mindennapjaidat?  Miben változtattál, hogy kellemesen érezd magad az adott csoportban? … talán megfeleltél mások elvárásainak, csak azért, hogy befogadjanak? Olyanokat is cselekedtél, melyeket magadtól sohasem tettél volna? Ilyenkor mit éreztél? Pocsékul érezted magad saját viselkedésed miatt? Szerinted hova tovább ebben a szituációban? Érezted már, hogy elég, véget akarsz vetni ennek az egész érthetetlen viselkedésednek? Ki tudsz lépni? Egyáltalán ki akarsz lépni ebből a számodra megalázó, kényelmetlen helyzetből? Felmered vállalni önmagad? Képes vagy szeretettel fordulni saját magad felé? Tudod és akarod is szeretni saját magad, hibáiddal együtt? El tudod fogadni tökéletlenségedet? Szeretnéd tudni elfogadni és kezelni más emberek viselkedését, véleményét, meglátásait? Szeretnél változtatni másokhoz és saját magadhoz való hozzáállásodon?

Szeretnél segítséget, támogatást kapni önmagad megismerésének és elfogadásának útján? Akarsz vagy csak szeretnél tenni hozzáállásod változtatásáért? Ha csak szeretnél, akkor kérlek ne raboljuk egymás idejét.

Hiszel Önmagadban? Hiszel a benned lévő képességekben? Hiszed, hogy Te döntesz saját sorsod irányítása felett? Hiszel abban, hogy ha Te változol, akkor minden változik?

Elgondolkodtál-e már azon, hogy benned milyen térkép jelenik meg a körülötted lévő világról? Vajon a saját térképed mekkora befolyással van életedre, emberi kapcsolataidra?
El tudod képzelni azt, hogy két ember térképe sohasem egyforma? Mindannyian kölcsönösen alakítjuk ki saját és mások térképeit, hatással vagyunk a körülöttünk élőkre.

Szeretnéd alaposabban feltérképezni Önmagadban:

- képességeidet?
- szokásaidat?
- érzéseidet?
- döntéseid okát?
- korlátaidat?

Ha úgy döntöttél, hogy igen, akkor és csak akkor fordulj hozzám bizalommal és közösen kézbe vesszük iránytűdet, térképed felfedezéséhez, újra rajzolásához.

iranytu.jpg

(Kép forrása: fotkyfoto.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://tajolo.blog.hu/api/trackback/id/tr3110429208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása