Ön- és szakmaismeret. Hasznos információk (nem csak) pályakezdők részére!

Tájoló Műhely

Tájoló Műhely

MIT VISELJEK...???

Állásinterjú I. rész

2013. augusztus 30. - Edina Krasznainé Balogh

Sziasztok!

Arra gondoltam, hogy az állásinterjúra való felkészüléssel kapcsolatban először a legegyszerűbb részről írok néhány sort, azaz arról, hogy mit illik és mit nem illik magunkra venni egy felvételi elbeszélgetés kapcsán.
Bár ez nem mindig tűnik olyan könnyű feladatnak....ugye lányok?! :)

Megpróbálom leegyszerűsíteni...és nem elveszni a részletekben!!! LÉNYEGRE-törően a következők szerint:

AZ ELSŐ BENYOMÁS A LEGFONTOSABB!!!

1/ Öltözeted mindig igazodjon az aktuális vállalat/cég elvárásaihoz!!! Ha nem ismered a szabályzatukat, kérdezz utána...megéri! Soha ne legyél hivalkodó! A kűlcsín ... vigyázz vele, mert könnyen beskatulyázhatnak egy általuk elképzelt személynek, és ez csak az öltözködésednek köszönheted!!!

2/ ARANYSZABÁLYOK:

Felejtsd el:

Lányok: miniszoknya, nyitott orrú cipő, szandál, csupasz láb, virágmintás blúz vagy ruha, farmer, váll nélküli felső, legings, testhezálló ruhadarabok.

Fiúk: rövid nadrág, farmer,  szandál, rikító színű nyakkendő, magas nyakú pulóver, póló.

Kerülendő színek: piros, sárga, rózsaszín, a feketét se vigyétek túlzásba!

A parfümfelhőt minél előbb felejtsétek el!!! Csak finoman, egy leheletnyit használjatok belőle, itt kivételesen a kevesebb néha több!!! :)

Amit AJÁNLOTT viselni:

Ha nem ismered a vállalat elvárásait, válaszd inkább a jól bevált öltöny/kosztüm öltözéket! Inkább gondoljanak konzervatív személynek, mint egy alul-öltözött embernek. Ha egyhangúnak, vagy személytelennek érzed öltözetedet, dobd fel néhány kiegészítővel!!! Gondolok itt pl.: egy diszkrét, ízléses ékszerre, vagy  nyakkendőre.

Az állásinterjúk színvilága: kék, fehér, barna, szürke, ezek a színek mind a ruházat, mind a táskák tekintetében    helytállóak! Apropó táskák!!! Lányok!!! Elegánsan egyszerű stílust válasszatok! A sok mütyürt hanyagolni kell!!!

Cipők tekintetében gondolom írnom sem kell, hogy mindig legyen tiszta, visszafogott stílusú! A legjobb választás lányok tekintetében a zárt, magassarkú fekete lábbeli!  Belerina és mintás kirívó színekben pompázó cipőt senkinek sem ajánlatos felvenni!!! Srácok!! A fekete cipőtöket nyugodtan kibokszolhatjátok! A szép, tiszta, fényes cipő, már fél siker!!! :)

T Ö R E K E D J   A   H A R M Ó N I Á R A !

Öltözék, táska, cipő - legyen meg az összhang a színek és a stílus tekintetében!!!!

  • Jó tanács!

Leendő munkaadód már az első alkalommal levonhatja/ és le is vonja következtetéseit, függetlenül attól, hogy a későbbiekben, szóban hogyan brillírozol!!!

Nem kell vagyont költened megjelenésedre - ballagási kosztüm :) !!!

Egy a lényeg, hogy az összhang rendben legyen!

A bejegyzés trackback címe:

https://tajolo.blog.hu/api/trackback/id/tr325485014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása