Ön- és szakmaismeret. Hasznos információk (nem csak) pályakezdők részére!

Tájoló Műhely

Tájoló Műhely

Hogyan bankoljunk...?

2013. december 02. - Edina Krasznainé Balogh

Sziasztok Kedves Olvasóim!

Mai témámat kiegészítem egy aktuális és nagyon fontos nyilatkozattételi lehetőséggel, mely Mindannyiunk pénztárcáját pozitívan érinti! :) Ezzel is kezdeném!

A PÉNZFORGALMI SZOLGÁLTATÁS NYÚJTÁSÁRÓL SZÓLÓ 2009. ÉVI LXXXV. TÖRVÉNY MÓDOSÍTÁSÁNAK ÉRTELMÉBEN 2014. FEBRUÁR 1-TŐL LÉP ÉLETBE A HAVI KÉT- ÖSSZESEN LEGFELJEBB 150.000.-Ft-IG - DÍJMENTES KÉSZPÉNZFELVÉTEL!

És, hogy miért aktuális?

ELSŐ ALKALOMMAL 2013. december 1-től lehet nyilatkozatot tenni mindenkinek saját pénzintézeténél, ezt követően pedig minden hónap 20-ig napjáig!!!

A nyilatkozattételre vonatkozó hasznos tudni valók a bankok honlapjain megtalálhatóak! Ne feledjétek magatokkal vinni eredeti, érvényes igazolványaitokat (személyi, lakcímkártya, stb.) és bankkártyátokat! Az ügyfélhívón külön nyomógombot keressetek erre a célra! Hosszabb várakozási időre számítsatok, de ne feledjétek Mindenki sorra kerül! Legyetek türelmesek, hiszen ez mindannyiunk érdeke, és az ügyintéző is emberből van!!! :)



LAKOSSÁGI SZÁMLANYITÁSHOZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK,
azaz hogyan nyithattok saját bankszámlát!

Mai témámra visszatérve, ahogyan már régebben is ígértem leírom számotokra a lakossági számlanyitáshoz szükséges teendőiteket, melyek részinformációk, hiszen minden pénzintézet honlapján utána tudtok olvasni! :)

1. Érdemes tájékozódni a számlavezetések díjairól, mielőtt bármelyik pénzintézet mellett döntenétek!

2. Miután kiválasztottátok a számotokra megfelelő bankot vagy takarékszövetkezetet és indulnátok saját bankszámlát (lakossági számlát) nyitni feltétlenül készítsétek össze a következő okmányokat:

  • lakcímkártya,
  • személyazonosító igazolvány (új), vagy személyi igazolvány (régi), vagy vezetői engedély, vagy útlevél.

3. Gyermekek vagy diákok részére van mód saját számlanyitására is! Ezekben az esetekben szükség van még a születési anyakönyvi-kivonatra, illetve a diákigazolványra. A gyermek törvényes képviselője a számla feletti rendelkező személy. A törvényes képviselőnek a már felsorolt iratok bemutatása szükséges.

4. Ha külföldi állampolgár vagy, de rendelkezel érvényes magyarországi tartózkodási engedéllyel, szintén nyithatsz folyószámlát. Részedről a következő iratra lesz szükség:

  • személyi azonosító igazolvány, vagy tartózkodási engedély, vagy ideiglenes tartózkodásra jogosító okmány.



  • Jó tanács!

    AZ OKMÁNYOK ÉRVÉNYESSÉGÉRE FIGYELJETEK!!!
    Minden dokumentumot eredeti példányban kérnek bemutatni!

A bejegyzés trackback címe:

https://tajolo.blog.hu/api/trackback/id/tr265671240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása