Ön- és szakmaismeret. Hasznos információk (nem csak) pályakezdők részére!

Tájoló Műhely

Tájoló Műhely

"HIBÁK" amiket SOHA ne kövess el !!!

2013. augusztus 06. - Edina Krasznainé Balogh

Előző bejegyzésemben azt ígértem, hogy megosztom veletek az önéletrajz minták egy-egy sémáját..., de meggondoltam magam. Döntésem oka rettentő egyszerű! :)

Rengeteg mintát találhatsz az interneten, bőven elegendő ha a Google keresőjébe beírod, hogy önéletrajz minta..., máris millió sablonra bukkansz! Szóval, teljesen más szemszögből világítok rá az önéletrajz írásával kapcsolatos teendőidre!

HIBÁK, AMIKET SOHA NE KÖVESS EL !!!

1. Régi dátum az önéletrajz alján...

2. Összecsúszott, átláthatatlan információk...

3. Nyelvtani, nyelvhelyességi hibák!!!!!!!!!!!!!!!

4. Lényegtelen infok feltüntetése....

5. Kibogozhatatlan rövidítések...

6. Aláírás elmaradása....

... és ez csak a jéghegy csúcsa!

Nagyobb cégekhez általában 100-200 önéletrajz érkezik be, melyeket értelemszerűen úgy csökkentenek, hogy azonnal félreteszik az átláthatatlan, nyelvtanilag pontatlan, aláírás nélküli...stb. dokumentumokat. És ez csak az első kör, melyet 3-4 perc alatt hajtanak végre...., így már a biztos kiesők közé kerül a rosszul megírt önéletrajz!

Bizony VENNI KELL A FÁRADTSÁGOT és több mintát ki kell tölteni, ahhoz hogy szokjuk az önéletrajz összeállítás módját!!!!

AZ ELSŐ ÉS LEGFONTOSABB LÉPÉS: KEZDJÜK EL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nyugalom!! A munkaadóknak nincsenek irreális elvárásaik.

Egy pályakezdő önéletrajzából sugároznia kell a lelkesedésnek, és a tanulási hajlandóságnak!!!!!

  • Jó tanács!

Hasznos komolyan foglalkozni a "Linkedln" lehetőségével - virtuális önéletrajz -, mert a kiválasztást végző cégek költségük csökkentése miatt óriási hangsúlyt fektetnek a virtuális keresésre, mint álláshirdetések feladására, vagy önéletrajzok begyűjtésére!

A bejegyzés trackback címe:

https://tajolo.blog.hu/api/trackback/id/tr85447210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása