Ön- és szakmaismeret. Hasznos információk (nem csak) pályakezdők részére!

Tájoló Műhely

Tájoló Műhely

Mi is az a MOTIVÁCIÓS LEVÉL?

2013. augusztus 06. - Edina Krasznainé Balogh

Lássuk csak... :)

A motivációs levél, azaz a kísérőlevél megírása hasznos lehet, ha szeretnél bemutatkozni a leendő munkaadódnak. Kiemelheted benne azokat az egyedi tulajdonságaidat, amelyeket a munkaadó a munkakör betöltéséhez fontos szempontként megjelölt, illetve azokat is, amelyek további előnyt jelenthetnek az állás elnyeréséhez. A jól megírt önéletrajz azt a benyomást kelti, hogy TE vagy a legalkalmasabb személy az állás betöltésére, ezért rendkívül fontos önéletrajzodat kiegészítened egy jól szerkesztett, pontos, lényegre törő motivációs levéllel!

Megnyerő motivációs levél ismérvei

1. Megszólítás, bevezetés

A motivációs (kísérő) levél felépítése legyen egyszerű és áttekinthető. Első lépésben alakítsd ki a fejlécedet (név, lakcím, telefon, e-mail), amelyet a címzett adatai követnek majd (a cég neve és címe). Ezt követően pedig a hagyományos felosztás szerint írd meg a kísérőlevelet, azaz: megszólítás, tartalom,  dátum, hely, aláírás. Fontos!!!! Felkeltheted irányodba történő érdeklődésüket, ha konkrét személynek címzed a levelet!!!

2. Tárgyalás

Már a tárgyalás bevezető részében utalhatsz rá, hogy ismered azt a szakterületet, amelyen az adott cég működik. Megemlítheted a cég idáig elért legnagyobb sikereit is.  A továbbiakban pedig tüntesd fel az eddig elért szakmai tapasztalataidat, egyéb készségeidet a meghirdetett állásajánlat feltételeire tekintettel, illetve megindokolhatod, hogy miért éppen TE vagy a legalkalmasabb személy az állás betöltésére. Válaszolj arra a kérdésre, hogy mivel szeretnél hozzájárulni a cég jövőbeni sikereihez. Foglald össze az idáig elért sikereidet, mutasd meg, hogy mi rejlik BENNED!

 3. Befejezés

Ne mondj el mindent magadról, inkább keltsd fel az olvasó érdeklődését személyed iránt, és hagyj teret a majdani kérdéseiknek is! Mutass érdeklődést a személyes találkozó iránt. Feltétlenül tüntesd fel az elérhetőségedet! (telefon, e-mail) Befejezésed rövid, tömör legyen.

  • Jó tanács!

Önéletrajzodhoz mindig készíts motivációs levelet!  Keltsd fel leendő munkaadód érdeklődését!

LÉGY PROFI!

A bejegyzés trackback címe:

https://tajolo.blog.hu/api/trackback/id/tr455447920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása